top of page

Våra behandlingar

 

Låt våra fysioterapeuter hjälpa dig att bli smärtfri och ge dig verktygen att förbli så.

Både proffs och amatörer kan få problem. Oavsett vilken nivå du ligger på kan du känna dig trygg i att behandlingen hos oss anpassas efter dina förutsättningar och behov. Vi utformar behandlingsmål och behandlingsplan utifrån det du behöver hjälp med. 

På vår sjukgymnastik kan vi hjälpa dig med många typer av skador och sjukdomar, exempelvis nackspärr, ryggskott, tennis- och golfarmbåge, spänningshuvudvärk, ischias, idrottsskador, artros samt långvarig smärta från rygg och nacke.
 

Sjukgymnastik

Behandlingsmetoder

Manuella tekniker

Behandling av leder, muskler och nerver genom bland annat massage, manipulering, mobilisering, töjning, triggerpunktsbehandling samt tvära friktioner.

Akupunktur

Används effektivt mot smärta i muskler och leder. Forskning visar att akupunktur har god effekt på bland annat långvarig smärta i ländryggen, nacke, skuldror och vid tennisarmbåge.

Rehabträning

För att läka kroppen behövs ofta en kombination av behandling och träning. Hos oss får du övningar, tips och råd för att själv kunna fortsätta din rehabilitering hemma. 

Ström

TENS eller NMES. Med hjälp av ström kan vi kicka igång den aktuella muskeln. Ett bra komplement vid rehabilitering efter akuta skador eller postoperativt.

Diagnostiskt ultraljud

Med diagnostiskt ultraljud kan vi se senor och muskler inne i kroppen och öka möjligheten att snabbare kunna ställa rätt diagnos och veta vilken behandling som kan vara lämplig. 

Tejpning

För stabilitet, prestationsökning eller smärtlindring. Vi använder traditionell  sporttejp som är en fast och stum tejp, samt kinesiotejp, en elastisk sporttejp som frekvent används av idrottare.

PRISER

Behandlingskostnaden är 650 kr och betalning sker via kort, faktura eller swish.

Vi kan tyvärr inte ta emot kontanter.

Vid uteblivet besök tar vi ut en avgift om 400 kr. 

Om du bokar via ditt försäkringsbolag är behandlingen kostnadsfri.

YTTERLIGARE MEDICINSK BEHANDLING

Rygg- och Sportskadekliniken är en del av Privatläkarna Visby, med gemensamma lokaler finns de alltid nära till hands. På så vis kan du enkelt få hjälp med vidare undersökningar eller medicin av läkare när det krävs.

Sjukgymnastik Visby
Sjukgymnast Visby

FÖRETAGSHÄLSOVÅRD

Att vara sjukskriven påverkar inte bara den anställde ekonomiskt med utebliven inkomst utan även arbetsgivaren i bl.a. minskad produktivitet. Behandling och rehabilitering hos oss är avdragsgiltigt och du som anställd slipper förmånsbeskattning.

Sjukskrivningar beror ofta på skador och besvär i rygg, nacke, muskler och leder. Detta är skador som oftast hade kunnat undvikas och förebyggas i ett tidigt skede.

Vi kommer gärna till er arbetsplats och ger tips på hur man ska sitta eller stå för att minimera skador. Ni får även förslag på möbler som är ergonomiskt anpassade för olika typer av arbetsplatser.

Hos oss kan du även använda friskvårdsbidrag genom ActiWay. 

FÖRELÄSNINGAR OCH UTBILDNINGAR

Vill du öka dina kunskaper kring ergonomi och hur man undviker arbets- eller sportrelaterade skador? Detta är något vi har god kunskap kring och gärna delar med oss av. Våra föreläsningar och utbildningar är tillgängliga för privata grupper, idrottslag och företag. 

Föreläsningarna kan ske på distans (onlinemöte) eller på kliniken.

Boka föreläsning
bottom of page