top of page
Leg%20Injury_edited.jpg

Sjukgymnast Visby

Är du i behov av en sjukgymnast i Visby?

Vaknade du upp i morse med ett akut ryggskott? Eller går du och drar med en smärta i nacken som aldrig ger sig? Hos oss får du hjälp med dina besvär. På Rygg och Sportskadekliniken har vi lång erfarenhet av allmän fysioterapi och idrottsmedicin på elitnivå. Våra sjukgymnaster & fysioterapeuter behandlar alla, oavsett ålder eller aktivitetsnivå. Vi behandlar utefter dina förutsättningar- och ger dig verktygen du behöver för att hålla dig fri från smärta och besvär.

Om Rygg och Sportskadekliniken

Hos oss på Rygg och Sportskadekliniken har vi lång erfarenhet av både allmän fysioterapi och idrottsmedicin på elitnivå. Vi är en del av Privatläkarna Visby och erbjuder behandling till alla, oavsett din ålder eller aktivitetsnivå. För oss är det jätteviktigt att du som individ behandlas just utifrån dina förutsättningar.

Vår klinik ligger på Visborgsallén 33, i södra Visby, i Form Visborgs fina lokaler. Eftersom vi är en del av Privatläkarna Visby finns även läkare på plats i våra lokaler som underlättar vidare undersökningar eller medicin där situationen kräver det.

Från att ha varit en del av det medicinska teamet för det svenska skidskyttelandslaget har vi fått en bred kunskap och erfarenhet av att ta hand om olika typer av sportskador. För att fortsätta det arbetet, samarbetar vi idag med flera av de gotländska idrottsklubbarna på ön, bland annat med Visby IBK och Endre IF.

På Gotland är vi den enda kliniken som har ingått samarbete med försäkringsbolaget Folksam och deras försäkring Råd & Vård för idrottsskador. Det gör det möjligt för en skadad idrottsutövare som tillhör ett förbund som är anknutet till denna försäkring att kunna kontakta Folksam för att snabbt få hjälp av våra specialister på vår sjukgymnastmottagning.

Vi tycker om att arbeta med de lokala lagen på Gotland och har idag nära samarbeten med:

apple-touch-icon-152x152-67c8b8.png
profile.png
10483.png
ca4fc342-8404-4d72-bd48-c18b34caae54.png

Våra behandlingar

 

Ta hjälp av våra tre fysioterapeuter för att bli smärtfri, och låt dem ge dig verktygen till att fortsätta att vara det.

 

Vare sig du är idrottsutövare på amatör- eller elitnivå så kan du få problem med din kropp. Hos oss kan du känna dig trygg i att vi hjälper dig och anpassar behandlingen efter dina förutsättningar och behov. Oavsett vilken nivå du ligger på utformar vi tillsammans med dig en behandlingsplan med behandlingsmål utifrån vad du behöver hjälp med.

Genom sjukgymnastik kan vi hjälpa dig med en mängd olika typer av skador och sjukdomar, bland annat: Nackspärr, ryggskott, tennis- och golfarmbåge, spänningshuvudvärk, ischias, idrottsskador, artros och långvarig smärta från rygg och nacke.

Sports%20Injury_edited.jpg

Behandlingsmetoder

Manuella tekniker

Innefattar behandling av muskler, leder och nerver genom exempelvis massage, mobilisering, töjning, manipulering, triggerpunktsbehandling samt tvära friktioner.

Akupunktur

Används på ett effektivt sätt mot smärta i leder och muskler. Forskning visar att akupunktur har god effekt på exempelvis långvarig smärta i ländryggen, skuldror, nacke, och vid tennisarmbåge.

Rehabträning

För att kroppen ska läka korrekt krävs ofta en kombination av träning och behandling. Vi ger dig tips och råd, samt tillgång till övningar för att du ska kunna fortsätta din behandling på egen hand hemma.

Ström

NMES eller TENS. Med hjälp av strömbehandling kan vi hjälpa till att kicka igång den aktuella muskeln. Ström är även ett bra komplement i samband med rehabilitering efter akuta skador eller postoperativt.

Diagnostiskt ultraljud

Med hjälp av diagnostiskt ultraljud kan vi se muskler och senor inne i kroppen och förbättra möjligheten att snabbare kunna ställa rätt diagnos och på så sätt tillämpa rätt typ av behandling.

Tejpning

För stabilitet, smärtlindring eller prestationsökning. Vi använder oss av två olika sorters tejp. Traditionell sporttejp som är en fast och stum tejp, samt kinesiotejp, en mer elastisk sporttejp som flitigt används av idrottare.

Våra sjukgymnaster & fysioterapeuter

Erik Lindberg, sjukgymnast Visby

Erik Lindberg

Leg. sjukgymnast/fysioterapeut

Vidareutbildad i OMT (Ortopedisk manuell terapi) och Idrottsmedicin.
Utbildad inom akupunktur och manipulationstekniker.

Utbildad ergonom.
Sjukgymnast för svenska skidskyttelandslaget 2007–2019, bl.a. under OS 2010.

Therese Norlin, sjukgymnast Visby

Therese Norlin

Leg. sjukgymnast/fysioterapeut

Vidareutbildad inom akupunktur, motorisk kontroll, OMT, Mulligan, stötvåg.

Specialist i fysisk aktivitet och idrottsmedicin sedan 2017.

Har arbetat inom primärvård och specialistvård i Stockholm sedan 2010.

Jobbat som sjukgymnast för fotbollslag på senior- och juniornivå.

Anna Daniels, sjukgymnast Visby

Anna Daniels

Leg. sjukgymnast/fysioterapeut

Vidareutbildad i OMT (Ortopedisk manuell terapi) steg 3 och master. 

Vidareutbildad inom idrottsmedicin.
Utbildad i McKenzie A-D.

Utbildad ergonom.
Medicinsk yoga. 

bottom of page